Skip to main content

PruBsn Ummah - Keperluan Haji / Umrah anda kami penuhi

Suatu pelan yang di reka khusus bagi membantu kita di dalam menunaikan ibadah fardhu Haji dan Umrah. Pelan ini menggabungkan simpanan dan perlindungan yang memfokuskan kepada membantu kita untuk menunaikan kewajipan haji samada semasa masih hidup atau pun setelah meninggal dunia.

Apa yang PruBSN Ummah boleh tawarkan?

1. Manfaat perlindungan asas Takaful

* Pelan ini menyediakan 3 perlindungan asas iaitu apabila berlaku :

1. Kematian
2. Cacat Kekal
3. Penyakit Kritikal.

2. Manfaat-manfaat Haji/Umrah

- Manfaat Takaful Berganda akan dibayar sekiranya anda meninggal dunia atau disahkan hilang upaya kekal dan menyeluruh semasa menunaikan Haji/Umrah.
- PruBSN akan memastikan bahawa kewajipan Haji anda ditunaikan sekiranya anda meninggal dunia atau disahkan hilang upaya sebelum anda sempat menunaikan Haji menerusi Badal Haji (Upah orang untuk tunaikan haji).
 -Pengeluaran simpanan bagi perjalanan anda untuk menunaikan Haji/Umrah.

3. Jaminan kewangan sekiranya anda kehilangan nyawa atau hilang upaya kekal dan menyeluruh.

- Menjamin keperluan kewangan masa depan untuk keluarga anda.
- Memastikan tanggungjawab kewangan anda yang masih tertunggak dijelaskan.
- Wang tunai tambahan bernilai RM2,000 untuk manfaat Khairat Kematian.

 4. Lindungi masa depan orang-orang yang anda sayangi

- Wariskan harta anda kepada orang-orang yang anda sayangi menerusi penulisan wasiat Islam.
- Menjamin waris anda bebas dari hutang piutang walaupun setelah ketiadaan anda.

5.Meningkatkan simpanan usia emas anda

- Pengumpulan wang simpanan bagi menunaikan Haji,Umrah atau tujuan-tujuan lain.Walaupun setelah anda disahkan menghidap penyakit kritikal, kami akan memastikan simpanan anda terus meningkat.

 6. Manfaat-manfaat penyakit kritikal

- Melindungi anda apabila anda dikenalpasti menghidap penyakit yang boleh mengancam nyawa anda.Sila rujuk senarai penyakit-penyakit kritikal.

7. Bonus Loyalti.
-Sememangnya berbaloi untuk menjadi pelanggan setia PruBSN.Anda akan diberi bonus loyalti sebagai Elaun Haji apabila anda menunaikan Haji sekiranya anda membayar sumbangan anda secara konsisten.


- Pelan ini juga menyediakan bonus loyalti apabila anda terus membayar sumbangan anda sehingga penghujung tempoh takaful anda atau sekiranya anda meninggal dunia atau disahkan hilang upaya kekal dan menyeluruh,tertakluk kepada terma dan syarat.


* Berapakah yang perlu saya sumbangkan untuk Plan ini?Sumbangan bulanan minimum adalah RM50. Walau bagaimanapun, sumbangan sebenar anda akan bergantung kepada berikut:


o Umur anda
o Jumlah dan terma perlindungan anda
o Status kesihatan anda
o Jantina anda
o Tahap risiko pekerjaan anda
o Kaedah pembayaran anda
o Kekerapan pembayaran anda sama ada setiap bulan, suku tahun, setengah tahun atau setiap tahunContoh caruman

atau segera hubungi:

Comments

Popular posts from this blog

APA ITU TAKAFUL DAN KENAPA MEMILIH TAKAFUL?

            Semua manusia tidak kira agama atau pun pangkat akan berusaha mengelakkan diri dan keluarga daripada mengalami kerugian, kesusahan dan juga kemalangan. Menyedari perlindungan adalah keperluan, ia tidak boleh dipandang ringan oleh setiap anggota masyarakat. Bagi menghadapi sebarang kemungkinan berlakunya musibah atau tragedi, maka salah satu bentuk perlindungan yang boleh disertai umat islam pada hari ini adalah perlindungan takaful. Konsep Takaful Takaful ditakrifkan sebagai persetujuan bersama antara pihak-pihak di mana mereka bersetuju untuk memberi bantuan "material" kepada satu sama lain atau kumpulan, dalam waktu musibah. Perjanjian itu juga menetapkan bahawa setiap pihak hendaklah terlebih dahulu bersetuju mengenai bentuk sumbangan yang akan digunakan kemudian di atas dasar faedah bersama. Skim Takaful memenuhi semangat perundingan Islam (Syariah) yang merupakan gabungan konsep kerjasama, perlindungan dan tanggungjawab yang mereka laksanakan bersama. Bag

PruBSN Setia - Pelan Produktif untuk Memenuhi Keperluan Perlindungan Anda

  Pru BSN   Setia   (Pelan Perlindungan) PruBSN Setia merupakan salah produk takaful milik Prudential Takaful Berhad. PruBSN Setia ini merupakan pelan perlindungan paling komprehensif, direka untuk memenuhi keperluan perlindungan kita semua. Sama seperti AnugerahPlus, PruBSN Setia juga mempunyai satu komponen perlindungan perubatan (Medical Card) tersendiri yang dikenali sebagai HealthProtector. Video pendek mengenai  Pru BSN   Setia. Manfaat  UTAMA   Pru BSN   Setia 🔗 PERLINDUNGAN PERUBATAN . Tiada HAD TAHUNAN dan HAD SEUMUR HIDUP. 🔗 PERLINDUNGAN PENYAKIT KRITIKAL . Ditingkatkan daripada 36 kepada 43 penyakit kritikal. 🔗 PERLINDUNGAN KEMALANGAN . Manfaat PERUBATAN, PENDAPATAN dan PAMPASAN. 🔗 PENAMBAHAN PERLINDUNGAN . Perlindungan perubatan tambahan dari pelan perlindungan sedia ada. Ciri-Ciri  Pru BSN   Setia
<div id="outer-wrapper" class=" home item index "> http://2.bp.blogspot.com/-MzROlqCdQ00/WgF6ynTwnjI/AAAAAAAAEKA/Hf7MDWXOsaY_s0lAivVPeAcob95_jIK9ACK4BGAYYCw/s1600/vcv_blue.png 56 600 true false REPLACE 317 _Video Doc NONE # # # https://w